f

Log ind

STOP: Nordic Content Protection

 

STOP: Nordic Content Protection arbejder for at bekæmpe tv-pirateri, ulovlig streaming og adgang til tv-programmer.

Fremstilling og salg af uautoriserede smartkort (piratkort) og kortdeling (card sharing), som giver adgang til kodede betalings-tvkanaler, er i strid med lov om radio- og fjernsynsvirksomhed § 91. Overtrædelser straffes med bøder eller fængsel i op til seks år. Privat brug af sådant udstyr og teknologi er også strafbart, ligesom distribution af programvarer og koder som muliggør uautoriseret adgang ulovligt.

Ulovlig streaming

Uautoriseret distribution og offentliggørelse af ophavsretsbeskyttet materiale er en overtrædelse af loven om ophavsret, og straffes med bøder eller fængsel i op til seks år. De færreste er opmærksomme på, at en del af de teknologier, der anvendes til ulovlig streaming medfører, at seerne deltager i distributionskæden.

Hvem lider skade?

Program- og distributionsselskaber investerer store beløb til rettigheder til at sende film, serier og sportsbegivenheder. Pengene fra rettighederne går til løn til musikere, idrætsudøvere, artister, skuespillere, tekstforfattere, producenter og andre involverede og til forskellige kulturtilbud og sportsklubber i forbindelse med rekruttering og videreudvikling.

At omgå de lovlige distributionskanaler for at skaffe sig gratis eller billigere adgang til sådant indhold rammer hele kæden fra distributørernes muligheder for at købe godt og varieret indhold, til artisters mulighed til at leve af deres fag og sportsklubbernes mulighed for at betale løn osv. Indtægterne fra lovlig distribution udgør det økonomiske grundlag for at producere godt, interessant og varieret indhold.

Pressekontakt

Catja Middelboe Andersen
Kommunikationsdirektør

Tlf.: +45 22 43 42 33

E-mail: cma@canaldigital.dk

Trustpilot Canal Digital playtjenesten