f

Log ind

16. november 2015

Glæden ved at finde programmer, der samler hele familien

Forleden aften sad vi pludselig hele familien samlet uden at have aftalt det. Med to store børn – en teenager og hans voksne søster – sker det ellers ikke særlig tit. Det skulle da lige være ved spisetid.

Så jeg kneb mig i armen. Men der sad vi.  Intenst optaget af det samme, nemlig BBC’s naturdokumentar ’Vores planet’. Skiftevis stille opslugt og ivrigt diskuterende. En familie særdeles bredt spredt på alder, køn og interesser.

Det havde en intelligent målgruppestrategi eller fordi-du-så-noget-andet-streamingfunktion ikke kunnet forudse. Så var vi i stedet nok blevet anbefalet at se fire forskellige programmer. Vi var samlet af en helt anden grund. 1) Fordi BBC’s naturdokumentarer har en indiskutabel høj kvalitet. Men måske endnu vigtigere, 2) Fordi udsendelsen kunne samle os om nogle fælles værdier, vi trods vores forskelligheder deler. I dette tilfælde interessen for dyr, natur og verden omkring os.

TV der samler familien

Det er en kæmpe glæde at finde programmer, der samler familien. Hos os sker det, når viden bliver formidlet med store armbevægelser som for eksempel i BBC’s og Discoverys dokumentarer. Det sker også, når debatprogrammer er skåret rigtigt – det lykkedes flere gange for både DR og TV 2 under det seneste folketingsvalg. Så er der de solide dramaer som Arvingerne eller Broen, der skaber en helt særlig tæt stemning søndag aften kl. 20, ligesom vi har haft kollektivt gys over horror-serien The Walking Dead.

Noget for enhver smag

Reality-genren er nok den, vi er mest uenige om. Jeg må leve med, at mine børn som de fleste andre mennesker – inklusive mig selv – elsker at se følelser og relationer udfoldet hos personer, de kan spejle sig i. Og at der netop her kan være en generationskløft. Og dog.

For da TV 2 lancerede ’Kurs mod fjerne kyster’, hvor Mikkel Beha Erichsen sammen med sin kone og tre sønner stævner ud på en tre år lang sørejse jorden rundt, var vi igen samlet omkring fjernsynet. Reality-tv med unge mennesker – serien følger især de to store sønner Emil og Theis – der fortæller om deres drømme, følelser og bekymringer. Tv, der på ingen måde er nicheproduceret til unge, men som efter min mening er noget af det bedste ungdoms-tv set længe. Vi møder et par unge mennesker, der udlever værdier, vi i den grad kan forholde os til, diskutere og være fælles om på tværs af generationer. Mennesker med stor integritet, der brænder for det, de gør. En fantastisk inspiration, også selv om man aldrig selv får realiseret samme projekt.

Det er tit lettest at se de programmer, der passer ens individuelle smag. Og personligt må jeg indrømme, at mit liv som tv-seer bliver beriget af tv-branchens evne til at målrette sit indhold. Men den fælles tv-oplevelse giver noget helt specielt til familielivet, som jeg elsker og ikke kunne tænke mig at være foruden.

Seneste blogindlæg

16. november 2015
TV for hele familien

18. august 2015
Hvorfor er det så dyrt at se tv?

23. april 2015
Er streaming bedre end tv-pakker?

Kontakt

Catja Middelboe Andersen
Kommunikationsdirektør

Tlf.: +45 22 43 42 33

E-mail: cma@canaldigital.dk

Trustpilot Canal Digital playtjenesten