f

Log ind

Vores historie

Canal Digital Danmark ejes af Telenor Broadcast, der er en del af Telenor, Norges største koncern inden for telekommunikation. Telenor Broadcast omfatter også de tre andre nordiske Canal Digital-selskaber: Canal Digital Sverige, Canal Digital Norge og Canal Digital Finland.

Canal Digital blev grundlagt i marts 1997 af det franske betalingstv-selskab CANAL+ og den norske telekommunikationskoncern Telenor for at tilbyde digitalt tv til de nordiske tv-seere. Ejerne havde flere års erfaring fra FilmNet/Multichoice og Tele-TV/CTV. Det gav det nye selskab mulighed for allerede fra begyndelsen at tilbyde abonnenterne det største og bedste udvalg af nordiske og internationale tv-kanaler. I 1998 blev Canal Digitals abonnenter på den måde de første, der fik adgang til digitalt tv og interaktive tjenester på det nordiske marked.

I 2001 fik Telenor fuldt ejerskab i Canal Digital, da de købte CANAL+ ud, og to år senere, i 2003, samlede Telenor sine mange tv-virksomheder. Det betød blandt andet, at Canal Digital i Danmark fusionerede med Telenor Vision under navnet Canal Digital Danmark.

I 2005 gik Canal Digital som den første tv-udbyder i Danmark i luften med den første af siden mange HD-kanaler.

I 2012 blev en del af Canal Digital Kabel-tv solgt til Stofa.

Canal Digital Danmarks ejere, norske Telenor, er Norges største koncern inden for telekommunikation. Telenor blev børsnoteret på Oslos Børs den 4. december 2000.

Du kan læse meget mere om virksomheden på Telenors hjemmeside

Trustpilot Canal Digital playtjenesten